Pravý newyorský cheesecake

Jednoduchý, chutný, jako stvořený pro příjemný večer.

Pravý newyorský cheesecake je známý svou nepřekonatelnou chutí stejně jako čokoládovým posypem.

Recept na pravý newyorský cheesecake

Ingredience

  • Na korpus
  • Máslo125 g
  • Na náplň
  • Měkký tvaroh750 g
  • Plnotučné mléko380 ml
  • Cukr moučka60 g
  • Bílá čokoláda380 g
  • Vanilkový lusk1 ks
  • Na ozdobu
  • Tmavá čokoláda
  • Světlá čokoláda

Postup přípravy

  1. Sušenky nadrtíme. Bílou čokoládu nasekáme najemno a moučkový cukr prosejeme. Z vanilkového lusku oddělíme dřeň, kterou budeme potřebovat na přípravu náplně.
  2. Troubu předehřejeme na 180 °C. V rendlíku rozpustíme máslo a vmícháme drcené sušenky. Vtlačíme je na dno připravené koláčové formy (viz vlevo) a pečeme 12 minut. Dáme stranou vychladnout.
  3. Na náplň si dáme nad nádobu s mírně se vařící vodou ohnivzdornou mísu s kousky čokolády a mlékem. Když se čokoláda rozpustí, ručním šlehačem ji jemně promícháme, aby se do ní nedostal vzduch. Necháme zchladnout a občas promícháme, aby se na povrchu netvořil škraloup.
  4. Mezitím si utřeme tvaroh, vanilku a moučkový cukr na krém. Vmícháme polovinu čokoládové směsi a poté jemně vmícháme zbytek. Vlijeme do formy a uhladíme povrch. Necháme alespoň 6 hodin v chladničce
  5. Ostrým nožem opatrně uvolníme odnímatelný prstenec a odstraníme ho. Newyorský tvarohový dort položíme na servírovací talíř a ozdobíme čokoládou nebo čokoládovými hoblinkami.

12 thoughts on “Pravý newyorský cheesecake

  1. Nevím čím to je, postupovala jsem přesně podle receptu, ale náplň nezatuhla. Už je více než 10 hodin v chladničce a nic. Dávala jsem pozor na přesný poměr ingrediencí. Nezdálo se mi to mléko, ale vzhledem k tomu, že už byl tento recept hodnocen, věřila jsem, že to bude v pořádku. Opravdu jste tento recept zkoušeli, nebo hodnotíte jen obrázek? Jak se Vám to povedlo?

  2. Nebylo by spravedlivé, kdybych nedoplnila předchozí komentář.. Po 48 hodinách v lednici cheesecake konečně zatuhl (i když ne tak, jak bych si představovala. Ale snědli jsme ho! 🙂 Chuťově vynikající. Příště však zkusím méně mléka a možná i cukru. Na korpus jsem použila máslové „clubky“, ale vyzkouším obyčejné světlé Bebe sušenky, protože mi to přišlo příliš sladké. Nicméně nakonec vše dobře dopadlo a pochutnali jsme si 🙂

  3. Výborný recept – jen jsem (na základě předchozího komentáře) dala místo 380ml plnotučného mléka 200ml smetany a 100ml mléka a přidala pro více svěží chuť šťávu z jednoho citronu. Směs pak byla dokonalá. Teď se cheesecake chladí a nechám ho tak 48 hod (pro jistotu :-D). Už se těším na to pochutnáníčko…

  4. Když jsem se do dortu pouštěla, tak jsem měla ze začátku obavy z předchozích komentářů, tak jsem pro jistotu přidala čtyři plátky želatiny a cheesecake přes noc krásně ztuhl. Povedl se a je výborný 🙂

  5. Takže po 48hod opravdu ztuhl a to tak, že šel krájet a držel tvar?
    Já si samozrejmě komenty nepřečetla a udělala vše podle receptu…a po 12hod je to husté, ale pořád tekuté. Říkala sem si, že jediná záchrana bude mrazák a udělat z toho zmrzlinu 😔

  6. Takže po 48hod opravdu ztuhl a to tak, že šel krájet a držel tvar?
    Já si samozrejmě komenty nepřečetla a udělala vše podle receptu…a po 12hod je to husté, ale pořád tekuté. Říkala sem si, že jediná záchrana bude mrazák a udělat z toho zmrzlinu 😔

  7. To urcite neni pravy cheesecake.. Uz len z nazvu sa da usudit ze tam je syr.. Konkretne mascarpone.. V preklade je to syrovy kolac a tu ziaden syr nieje.. Ja to robim tak ze dam 250 g mascarpone,250g ricotty,250 makkeho tvarohu,200 g kyslej smotany,3 cele vajcia,jedno zltko,250 g praskovy cukor,2 vanilinove cukry a kora z jedneho citrona.. To vsetko ide na krem.. A korpus je klasika… Rozdrvene susienky 250 g vymiesane so 130 g masla.. A tento je uzasny a aj stuhnuty.. Pecie sa na 200 stupnov 12 min a 15 min na 180.. Dobru chut

  8. Tak i já udělala tu samou chybu a vyzkoušela recept bez přečtení komentářů… snadli jsme si druhý den výborného pribiňáka… trochu tekutějšího. Na chuť vynikající, ale neztuhl vůbec. Příště rozhodne méně mléka a díky za radu s želatinou.

  9. Zdravim…no nevim jak vy tady vsichni delate cheescake ale je jasne ze kdyz si koupite slehany tvaroh v krabicce a pridate mleko v takovem mnozstvi tak ta napln neztuhne jak by mela ani kdyby jste ji meli v chladaku 96 hodin!!! Zkuste treba 1 kg tvaroh ve vanicce polotuk, 2 zloutky, cukr moucka podle chuti, zakysana smetana 2 kelimky, 2 lzice hl.mouky. Tuhle smes poradne promichat treba rucnim slehacem,nalit do susenkove formy a zapekat v troube na 160 stupnu cca 25-30 minut.

  10. Tiež som mala problem s tuhnutím. Dala som menej čokolády a myslela som ,že v tom je problém. Zahustila som to pudingom.

  11. improvizovat v kuchyni nejspis umite, ale anglictina Vam nic asi nerika, přesněji jste asi nikdy nezila v Anglii ci Americe.
    Zadny syr se tam nedava. Cheesecake se to jmenuje proto,ze v anglictine se tvaroh a syr rekne stejne a to cheese. Nez koupim,radeji se ptam obsluhy jestli je to cheese na cake.

Comments are closed.