Jablečný cheesecake

Výborný cheesecake pro milovníky jablek a také je to jeden ze zdravějších dortů díky velkému obsahu tvarohu. Jablečný cheesecake je méně známý dort a také méně pečený, jelikož ne každý má tuto kombinaci v oblibě. My jej však můžeme pouze doporučit, tak jej zkuste také a uvidíte, že jste neprohloupili.

Recept na jablečný cheesecake

Ingredience

  • Na těsto
  • Polohrubá mouka200 g
  • Sůlšpetka
  • Kakao1 lžíce
  • Máslo100 g
  • Vejce1 ks
  • Cukr krupice60 g
  • Mletá skořice1/2 lžičky
  • Na náplň
  • Jablka1 kg
  • Máslo2 lžíce
  • Vejce3 ks
  • Citrónová šťáva1 lžíce
  • Měkký tvaroh250 g
  • Zakysaná smetana250 ml
  • Cukr krupice80 g
  • Vanilkový cukr1 balíček
  • Vanilkový pudink1 lžíce
  • Moučkový cukr1 lžíce

Postup přípravy

  1. Těsto uhněteme z uvedených ingrediencí a dáme na půl hodiny do chladna. Pak ho vyválíme a vyložíme s ním dortovou (vymazanou a vysypanou) formu, i strany.
  2. Očištěná jablka si nakrájíme na plátky. Polovinu podusíme na lžíci másla a 3 lžícemi vody doměkka (10 minut). Vychladlá jablka natřeme na vyválené těsto.
  3. Tvaroh, smetanu, žloutky, krupicový a vanilkový cukr, citronovou šťávu a pudink společně rozmícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Směs nalijeme na rozetřená jablka.
  4. Pečeme v předehřáté troubě zvolna cca 60 minut. Zbylé plátky jablek restujeme na lžíci másla, zaprášíme moučkovým cukrem, necháme zkaramelizovat. Směsí zdobíme upečený, pokrájený dort.
Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient