Cheesecake z bílé čokolády s barevnou posypkou

Vyzkoušejte tento pečený tvarohový koláč s barevnou čokoládovu posypkou. S lehce nakyslým nádechem a příchutí bílé čokolády je to božský dezert.

ObtížnostStředně pokročilý

Porce
Doba přípravy30 minutDoba vaření50 minutCelkový čas1 hod 20 minut

Korpus
 200 g suchých sušenek (máslové, Bebe atd).
 50 g máslo
Náplň
 500 g mascarpone
 200 g plnotučný jogurt
 3 ks vejce
 100 g moučkový cukr
 1 ks kůra z jednoho citronu
 0,50 ks citronové šťávy
 0,50 čaj. lžička vanilkové aroma nebo extrakt
 3 ks jahody na dozdobení

1

Dno hluboké 20cm dortové formy vyložte pergamenem na pečení a dno a boky vymažte máslem. Bílou čokoládu rozpusťte ve velké žáruvzdorné míse postavené nad hrncem s vroucí vodou (dbejte na to, aby se dno mísy nedotýkalo vody). Čokoládu můžete také krátkými dávkami rozpustit v mikrovlnné troubě. Když je čokoláda zcela hladká, vmíchejte do ní sušenky a malou špetku soli. Vtlačte ji na dno formy až k okrajům a dbejte na to, aby byl základ rovnoměrný. Dejte do lednice vychladit alespoň na 20 minut.

2

Troubu předehřejte na 140C/120C u horkovzdušné.. Mascarpone, jogurt, vejce, moučkový cukr, citronovou kůru a šťávu a vanilkovou pastu vyšlehejte elektrickým šlehačem dohladka a pak je přelijte přes sušenkový základ. Formu přeneseme na plech a pečeme 45 minut, dokud není téměř ztuhlá a uprostřed se mírně vlní. Vypněte troubu i s cheesecakem uvnitř a nechte dvířka pootevřená. Nechte cheesecake zcela vychladnout.

3

Po úplném vychladnutí a ztuhnutí uvolněte nožem stěny a dno formy a opatrně přeneste cheesecake na servírovací talíř. Posypte ho zelenými čokoládovými hoblinkama a moučkovým cukrem.

Další recepty na cheesecake najdete i na www.NejkrasnejsiDorty.cz

Ingredience a potřeby na pečení a vaření nakupujeme na eshopech:

Složení

Korpus
 200 g suchých sušenek (máslové, Bebe atd).
 50 g máslo
Náplň
 500 g mascarpone
 200 g plnotučný jogurt
 3 ks vejce
 100 g moučkový cukr
 1 ks kůra z jednoho citronu
 0,50 ks citronové šťávy
 0,50 čaj. lžička vanilkové aroma nebo extrakt
 3 ks jahody na dozdobení

Instrukce

1

Dno hluboké 20cm dortové formy vyložte pergamenem na pečení a dno a boky vymažte máslem. Bílou čokoládu rozpusťte ve velké žáruvzdorné míse postavené nad hrncem s vroucí vodou (dbejte na to, aby se dno mísy nedotýkalo vody). Čokoládu můžete také krátkými dávkami rozpustit v mikrovlnné troubě. Když je čokoláda zcela hladká, vmíchejte do ní sušenky a malou špetku soli. Vtlačte ji na dno formy až k okrajům a dbejte na to, aby byl základ rovnoměrný. Dejte do lednice vychladit alespoň na 20 minut.

2

Troubu předehřejte na 140C/120C u horkovzdušné.. Mascarpone, jogurt, vejce, moučkový cukr, citronovou kůru a šťávu a vanilkovou pastu vyšlehejte elektrickým šlehačem dohladka a pak je přelijte přes sušenkový základ. Formu přeneseme na plech a pečeme 45 minut, dokud není téměř ztuhlá a uprostřed se mírně vlní. Vypněte troubu i s cheesecakem uvnitř a nechte dvířka pootevřená. Nechte cheesecake zcela vychladnout.

3

Po úplném vychladnutí a ztuhnutí uvolněte nožem stěny a dno formy a opatrně přeneste cheesecake na servírovací talíř. Posypte ho zelenými čokoládovými hoblinkama a moučkovým cukrem.

Tvarohový koláč cheesecake z bílé čokolády, mascarpone s barevnou čokoládovou posypkou

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to Top