Nepečený čokoládový cheesecake

Nepečený čokoládový cheesecake

Přinášíme Vám další recept na čokoládový cheesecake! Přestože je to opravdu kalorická bomba, s jeho výrobou neváhejte ani vteřinu. Je to jeden z nejchutnějších pokrmů a určitě to budete cítit stejně. My jsme tento cheesecake ochutnali jednou a od té doby jej pečeme skoro stejně často, jako ten klasický.

Pokud máte rádi čokoládu i tvarohové dorty, čokoládový cheesecake je pro Vás jako stvořený a s jednoduchým tímto receptem budete mít určitě úspěch.

Recept na čokoládový cheesecake

Ingredience

  • Na korpus
  • Bebe keksy1 balení
  • Máslo100 g
  • Na náplň
  • Měkký tvaroh500 g
  • Smetana ke šlehání250 ml
  • Čokoláda na vaření300 g
  • Na polevu
  • Smetana ke šlehání140 ml
  • Čokoláda na vaření100 g

Postup přípravy

  1. Dortovou formu si vysteleme alobalem, rozdrobíme sučenky, přidáme rozpuštěné máslo a celou směs roztlačíme po formě i do krajů.
  2. Nád párou si začneme rozpouštět čokoládu a mezitím si v misce rozmícháme tvaroh, do kterého přidáme smetanu ke šlehání. Rozpuštěnou čokoládu necháme chvíli vychladnout a smícháme s tvarohovou směsí. Celou směs nalejeme na připravený korpus a pěkně uhladíme.
  3. Nyní si můžeme vybrat, zda chceme dort pouze posypat kakaem nebo zda chceme polevu, obě varianty jsou výborné. V případě polevy – Čokoládu opět rozpustíme nad parou, tentokrát ve smetaně ke šlehání. Po rozpuštění necháme chvíli vychladnout a zalijeme jí celý dort. Jednoduchý a výborný čokoládový cheesecake je hotov.
 

8 Comments

  1. Terezie says:

    Dort bude určitě moc dobrý, ale nejedná se o cheesecake, protože do cheesecaku patří krémový sýr Philadelphia… Vhodnější by bylo nazvat ho např. „dort cheesecakového typu“.

    • Gabča says:

      Terezko, přemýšlela jsem nad připomínkou jestli tvaroh nebo sýr … v Americe (odkud zdá se cheesecake pochází) pojem tvaroh neexistuje … a protože jsem několik let v zahraničí za louží žila, a mám tam i rodinu, vím, že když se dělají tvarohové buchty, dávají do nich „sýr“ …. já si to celé uzavřela tak, že každý sýr se dělá z mléka a právě tvaroh je (velmi zjednodušeně) jedna z fází či „typů“ sýra, no a to je celé, takže když tam dáte hodně jemný „tvaroh“ bez hrudek v kombinaci se smetanou, jste na úrovni zmiňovaných sýrů philadelphia nebo mascarpone (ty jsou totiž vlastně zahuštěná smetana, stačí mrknout do složení) … možná se pletu, ale mám pocit, že to dává logiku a není nutno řešit názvosloví ala „dort cheesecakového typu“

  2. Kateřina Kejdová says:

    Už jsme vyzkoušeli a byl výborný, teď budu dělat znova, ale nahoru dám jahody a zaliju želé ať to zjemní tu hořkou čokoládu 🔝‼️👍🏻

  3. Tereza says:

    Chtěla bych se zeptat do jak velké formy je tento recept a pojem BEBE KEKSY neumím si to úplně představit jediné co mě u tohoto pojmu napadá jsou takové ty hranaté

    • Jo, jo, Bebe rodinné. Já koupila kakové zrovna dort vyrábím tak uvidíme jak se povede. Vyzkoušela jsem už jiné recepty z této stránky a měly velký úspěch.

    • Jo a použiji dvě balení těch keksů, jedno se mi zdá málo.

  4. Tereza says:

    Mám dotaz do jak velké formy je tento receptu je pojem BEBE KEKSY – jsou to takové ty hranaté nebo je to něco jiného

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*