Tvarohový dort s brusinkami a pomerančem

Tvarohový dort s brusinkami a pomerančem

Výborný tvarohový dort s brusinkami a pomerančem pro všechny milovníky tvarohu a ovoce.

Je to jeden z luxusnějších dortů a je potěšením i pro ty nejmlsnější a vytříbené jazýčky.

Recept na tvarohový dort s brusinkami a pomerančem

Ingredience

  • Na korpus
  • Čokoládové sušenky150 g
  • Máslo50 g
  • Na náplň
  • Mascarpone500 g
  • Smetana ke šlehání500 g
  • Cukr250 g
  • Pomerančová kůra50 g
  • Sušené brusinky70 g
  • Vejce1 ks
  • Na želé
  • Brusinky200 g
  • Cukr150 g
  • Pomerančová kůra a šťáva1 pomeranč
  • Želatina1 balíček
  • Voda100 ml

Postup přípravy

  1. Korpus: Sušenky rozmixujeme v mixéru. Pak přidáme rozpuštěné máslo. Vymixujeme pevnou hmotu, kterou vyplníme dno formy. Pořádně utlačíme a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme při 165 °C cca 10 min.
  2. Náplň : Utřeme vejce, cukr mascarpone a smetanu. Nakonec přidáme sušené brusinky a nastrouháme kůru z jednoho pomeranče. Tuto směs nalijme na sušenkovou směs a dáme do trouby na 165 °C cca na 1 hodinu.
  3. Želé : Brusinky vymixujeme v mixéru. Přidáme cukr, kůru a šťávu z jednoho pomeranče a přivedeme k varu.
  4. Snížíme teplotu a vaříme na nízké teplotě 10 minut. Mezitím si namočíme želatinu a připravíme ji podle návodu na obalu. Vmícháme do brusinkové směsi a dobře promícháme. Pak nalijeme na vrch koláče a necháme v chladu zatuhnout.
  5. Brusinky vymixujeme v mixéru. Přidáme cukr, kůru a šťávu z jednoho pomeranče a přivedeme k varu.
  6. Pak snížíme teplotu a vaříme na nízké teplotě 10 minut. Mezitím si namočíme želatinu a připravíme ji podle návodu na obalu. Vmícháme do brusinkové směsi a dobře promícháme. Pak nalijeme na vrch koláče a necháme v chladu zatuhnout. Tvarohový dort můžeme dozdobit pomerančem.
 

One Comment

  1. Šlehačka se zdrcla!! Jsem zklamaná, postupovala jsem dle receptu!

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*