Cheesecakové sušenky

Výborná varianta ke kávě, obzvlášt pokud se Vám nechce dělat celý dort. Upozorňujeme však, že přestože je recept nenáročný, cheesecakové sušenky jsou alespoň stejně pracné jako samotný cheesecake.

Pokud jste již vyzkoušeli různé druhy cheesecaků, máte rádi sušenky a máte dost času nazbyt, určitě byste tyto cheesecakové sušenky měli ochutnat.

Recept cheesecakové sušenky

Ingredience

  • Sušenky (např. bebe)4 šálky
  • Cukr krystal1 šálek
  • Rozpuštěné máslo5 lžic
  • Smetanový sýr (nejlépe Philadelphia)80 g
  • Vejce2 ks
  • Vanilka1 lžíce
  • OvoceDle chuti

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte nadrobno nasekané sušenky, 2 lžičky krystalového cukru a rozpuštěné máslo a pomocí lžičky smíchanou směs rozdělte na dno pánve pro muffiny(nebo lívanečky) a trochu směs stiskněte dolů a po stranách.
  2. Pečte po dobu 5-6 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů a poté vyjměte z trouby.
  3. Pomocí elektrického mixéru smíchejte smetanový sýr a šálek cukru, dokud není krém hladký. Přidejte vejce a vanilku a vše dobře promíchejte.
  4. Nalijte cheesecake směs na předem upečenou placku a přikrejte ji druhou. Můžete smíchat např. s lesním ovocem.
  5. Pečte v troubě dalších 23-26 minut, dokud okraje náplně nezačnou lehce hnědnout. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient