Site icon Nejlepší cheesecake

Valentýnský cheesecake

Vždy jsme trochu skeptičtí k těmto dezertům, které si říkají sváteční, ale tentto recept nás z toho rozhodně vyléčil. Je to jeden z luxusnějších cheesecaků a počítejte si i s nějakou korunou navíc, ale jako Valentýnský dezert je to skvělá volba.

Překvapte svého milého nebo svou milou v případě odvážných můžů v kuchyni a můžeme Vám zaručit, že pro něj/ni bude Valentýnský cheesecake skvělým dárkem a chuťovým potěšením.

Recept na Valentýnský cheesecake

Ingredience

  • Sušenky200 g
  • Máslo100 g
  • Pistácie75 g
  • Granátová jablka2 ks
  • Moučkový cukr100 g
  • Želatina4 plátky
  • Smetana ke šlehání300 ml
  • Krémový sýr (nejlépe Philadelphia)300 g
  • Mandarinky2ks

Postup přípravy

  1. Rozmixujte sušenky nadrcené na drobno, máslo a nasekané pistácie. Natlačte směs do dortové formy na dno i do krajů lžičkou.
  2. Mezitím si do misky s vodou namočte želatinu na 5 minut, poté nalejte do hrnce a přiveďte k varu a pak ji odděláme z vařiče. Přidáme smetanu a dokud se vše nerozpustí a neslypne, stále mícháme. Necháme mírně vychladnout.
  3. Moučkový cukr zamícháme do smetanového sýru spolu s kůrou z mandarinek s extrahovanou šťávou z granátových jablek a mícháme rozmícháme do hladka.
  4. Nalejte směs na připravený korpus. Nyní jste připraveni na dekoraci, doufáme, že se Vám netřepou ruce. Začneme ve středu dortu. Použijeme zdobítko (pipetu) k vytvoření malých teček v kruzích dle fotky, tečky postupně pomalu zvětšujeme. Nyní použijte párátko a přesně ze středu dortu dělejte linku tečkami, na konci by Vám měla vzniknout krásná srdíčka.
  5. Formu přikrejte, dejte pozor, abyste se nedotkli zdobení cheesecaku a nechte v ledničce alespoň 6 hodin (pokud to není možné, nemusíte přykrývat).
Exit mobile version