Print Options:

Tvarohový koláč cheesecake z bílé čokolády, mascarpone s barevnou čokoládovou posypkou

Yields12 ServingsPrep Time30 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr 20 mins

Korpus
 200 g suchých sušenek (máslové, Bebe atd).
 50 g máslo
 100 g kvalitní bílá čokoláda
Náplň
 500 g mascarpone
 200 g plnotučný jogurt
 3 pt vejce
 100 g moučkový cukr
 1 pt kůra z jednoho citronu
 0,50 pt citronové šťávy
 0,50 tsp vanilkové aroma nebo extrakt
 50 g barevné čokoládové hobliky
 3 pt jahody na dozdobení
1

Dno hluboké 20cm dortové formy vyložte pergamenem na pečení a dno a boky vymažte máslem. Bílou čokoládu rozpusťte ve velké žáruvzdorné míse postavené nad hrncem s vroucí vodou (dbejte na to, aby se dno mísy nedotýkalo vody). Čokoládu můžete také krátkými dávkami rozpustit v mikrovlnné troubě. Když je čokoláda zcela hladká, vmíchejte do ní sušenky a malou špetku soli. Vtlačte ji na dno formy až k okrajům a dbejte na to, aby byl základ rovnoměrný. Dejte do lednice vychladit alespoň na 20 minut.

2

Troubu předehřejte na 140C/120C u horkovzdušné.. Mascarpone, jogurt, vejce, moučkový cukr, citronovou kůru a šťávu a vanilkovou pastu vyšlehejte elektrickým šlehačem dohladka a pak je přelijte přes sušenkový základ. Formu přeneseme na plech a pečeme 45 minut, dokud není téměř ztuhlá a uprostřed se mírně vlní. Vypněte troubu i s cheesecakem uvnitř a nechte dvířka pootevřená. Nechte cheesecake zcela vychladnout.

3

Po úplném vychladnutí a ztuhnutí uvolněte nožem stěny a dno formy a opatrně přeneste cheesecake na servírovací talíř. Posypte ho zelenými čokoládovými hoblinkama a moučkovým cukrem.

Nutrition Facts

Servings 0


Amount Per Serving
Calories 399
% Daily Value *
Total Fat 28g44%

Saturated Fat 16g80%
Sodium 0.4mg1%
Total Carbohydrate 28g10%

Dietary Fiber 1g4%
Sugars 20g
Protein 7g15%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient