Dno hluboké 20cm dortové formy vyložte pergamenem na pečení a dno a boky vymažte máslem. Bílou čokoládu rozpusťte ve velké žáruvzdorné míse postavené nad hrncem s vroucí vodou (dbejte na to, aby se dno mísy nedotýkalo vody). Čokoládu můžete také krátkými dávkami rozpustit v mikrovlnné troubě. Když je čokoláda zcela hladká, vmíchejte do ní sušenky a malou špetku soli. Vtlačte ji na dno formy až k okrajům a dbejte na to, aby byl základ rovnoměrný. Dejte do lednice vychladit alespoň na 20 minut.
Troubu předehřejte na 140C/120C u horkovzdušné.. Mascarpone, jogurt, vejce, moučkový cukr, citronovou kůru a šťávu a vanilkovou pastu vyšlehejte elektrickým šlehačem dohladka a pak je přelijte přes sušenkový základ. Formu přeneseme na plech a pečeme 45 minut, dokud není téměř ztuhlá a uprostřed se mírně vlní. Vypněte troubu i s cheesecakem uvnitř a nechte dvířka pootevřená. Nechte cheesecake zcela vychladnout.
Po úplném vychladnutí a ztuhnutí uvolněte nožem stěny a dno formy a opatrně přeneste cheesecake na servírovací talíř. Posypte ho zelenými čokoládovými hoblinkama a moučkovým cukrem.
Servings 0
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.