Print Options:

Tvarohovo-nutelový cheesecake

Yields1 ServingPrep Time20 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 20 mins

Tvarohovo-nutelový cheesecake

Korpus
 220 g máslové nebo čokoládové sušenky
 3 tbsp kakaový prášek
 100 g máslo
Náplň
 500 g jemný tvaroh
 5 pt vejce
 0,50 cup cukr krystal
 200 g mascarpone
 300 g Nutella
 2 tsp vanilkové aroma nebo extrakt
 2 tbsp vanilkový pudink
 50 ml smetana ke šlehání
Poleva
 100 g Nutella
 1 tbsp máslo
1

Sušenky si rozdrtíme v kuchyňském robotu. Pak přidáme máslo a vymícháme. Můžeme přidat i kakao (záleží to od toho, jaké jsme přidali sušenky (světlé nebo tmavé) a také záleží na tom, jaký chceme mít korpus (světlý nebo tmavý). Hmotu vtlačíme do dortové formy. Samozřejmě jako to u cheesecaku bývá, i na boky formy.

2

Připravíme si tvarohovou náplň. Utřeme vejce s cukrem, pak přidáme tvaroh a mascarpone, moučkový cukr a pudinkový prášek. Vše promícháme a pak rozdělíme na dvě části. Do první vmícháme vanilkovou esenci a do druhé části přidáme Nutellu (250-300 g).

3

Pokud jste ještě nedělali mramor na dort, tak do středu formy dáváte střídavě po lžících nádivky. Nejdřív lžíci bílé, pak lžíci tmavé nádivky a to děláme pořád dokola.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 60 minut. Necháme pomalu chladnout několik hodin. Já to dělám tak, že mi koláč chladne pomalu v troubě při otevřených dvířkách.

5

V poslední fázi uděláme Nutellovou polevu. Zahřejeme Nutellu (100 g) s 1 lžící másla a se smetanou. Tímto přelijeme cheesecake.

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient