Print Options:

Pravý Americký cheesecake

Yields1 ServingPrep Time20 minsCook Time30 minsTotal Time50 mins

Pravý Americký cheesecake

Korpus
 250 g suché keksy (např. bebe)
 120 g máslo
Náplň
 600 g krémový sýr (např. Philadelphia)
 200 ml zakysaná smetana
 3 pt vejce
 250 g moučkový cukr
 1,50 tsp citrónová šťáva
 1,50 tsp vanilkové aroma nebo extrakt
 1 pt žloutek
Poleva
 250 g zakysaná smetana
 1 tbsp moučkový cukr
 2 tbsp citronová šťáva
1

Nejprve si připravíme sušenkový základ, sušenky dáme do mikrotenového sáčku a rozdrtíme je válečkem. Pak si rozpustíme máslo ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě a smícháme ho s rozdrcenými sušenkami. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme máslem nebo vyložíme papírem na pečení a napěchujeme ji sušenkovou drtí.

2

Alobalem utěsníme formu, aby se nám při pečení nedostala voda z vodní lázně až k dortu5. Smetanový sýr nebo měkký plnotučný tvaroh rozetřeme dohladka (můžeme ručně nebo i v robotu). Přidáme cukr a zase důkladně rozetřeme a tak postupujeme se všemi dalšími ingrediencemi, kromě vajec, které po jedné přidáváme a zapracováváme tak, aby byly všechny dobře spojeny a nevznikaly nám žmolky.

3

Nakonec zamícháme po jednom vejce a samostatný žloutek až nám vznikne docela řídký krém. Do formy s drtí opatrně nalijeme krém a necháme ho pár minut odpočinout

4

Vyhřejeme troubu na 160 °C a na střední mřížku umístíme nádobu s horkou vodou, do které ponoříme formu obalenou alobalem tak, aby voda sahala asi do poloviny výšky formy. Pečeme cca 30 minut, pak necháme dort vychladnout v otevřené troubě

5

Uložíme v lednici a necháme nejméně 8 hodin prochladnout. Před podáváním potřeme dort zakysanou smetanou (250 ml) utřenou s lžící moučkového cukru a se dvěma lžícemi citrónové šťávy. Aby byl Pravý americký cheesecake opravdu ten pravý, nazdobíme jej jahodami nebo jahodovým džemem.

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient