Site icon Nejlepší cheesecake

Jablečno-skořicový dort

Pokud chcete někomu udělat radost, tak se nebojte a vyzkoušejte tenhle dort. Není náročný ani zdlouhavý na přípravu a určitě zachutná.

Ovoce můžete případně vyměnit za jiné a rozinky nahradit například oříšky. Fantazii se meze nekladou a u tohoto sladkého potěšení to platí dvojnásob!

Recept na jablečno-skořicový dort

Ingredience

  • Na korpus
  • Cukrářské piškoty150 g
  • Máslo125 g
  • Na náplň
  • Krémový sýr (např. Philadelphia)500 g
  • Bílý jogurt300 g
  • Citrónová šťáva3 lžíce
  • Skořice1/2 čajové lžičky
  • Sůlšpetka
  • Prášková želatina1 balíček
  • Cukr75 g
  • Jablečná přesnídávka200 g
  • Na ozdobu
  • Červená jablka2 ks
  • Rozinky (namočené v rumu)2 hrsti

Postup přípravy

  1. Nejprve je třeba rozdrtit cukrářské piškoty – vložte je třeba do papírového sáčku a válečkem či paličkou na maso je jednoduše nadrťte. V kastrolku rozpusťte máslo, přidejte do něj nadrcené piškoty a hotovou směsí vystelte dno dortové formy. Ráfek dortové formy předtím obalte potravinářskou fólií, aby se dort snáze vyndával.
  2. Sáček čiré dortové želatiny rozmíchejte podle návodu v asi 6 lžicích vody a nechte ji chvíli nabobtnat. Pak ji smíchejte s přesnídávkou a cukrem a vše za stálého míchání ohřívejte na mírném plameni na plotně, dokud se želatina zcela nerozpustí. Cream cheese smíchejte s jogurtem, citronovou šťávou, skořicí a špetkou soli a vše opatrně vyšlehejte ručním šlehačem a na závěr vmíchejte také jablečnou směs se želatinou.
  3. Zhruba čtvrtinu krému naneste rovnoměrně na těsto na dně formy, posypte na drobné kostičky nakrájeným jedním jablkem a hrstí rozinek a navrstvěte zbytek krému. Ten zarovnejte dohladka a dort dejte aspoň na 3 hodiny ztuhnout do lednice.
  4. Před podáváním jej dozdobte druhým jablkem pokrájeným na měsíčky a zbytkem rozinek.
Exit mobile version