Pravý newyorský cheesecake

Pravý newyorský cheesecake

Jednoduchý, chutný, jako stvořený pro příjemný večer.

Pravý newyorský cheesecake je známý svou nepřekonatelnou chutí stejně jako čokoládovým posypem.

Recept na pravý newyorský cheesecake

Ingredience

  • Na korpus
  • Máslo125 g
  • Na náplň
  • Měkký tvaroh750 g
  • Plnotučné mléko380 ml
  • Cukr moučka60 g
  • Bílá čokoláda380 g
  • Vanilkový lusk1 ks
  • Na ozdobu
  • Tmavá čokoláda
  • Světlá čokoláda

Postup přípravy

  1. Sušenky nadrtíme. Bílou čokoládu nasekáme najemno a moučkový cukr prosejeme. Z vanilkového lusku oddělíme dřeň, kterou budeme potřebovat na přípravu náplně.
  2. Troubu předehřejeme na 180 °C. V rendlíku rozpustíme máslo a vmícháme drcené sušenky. Vtlačíme je na dno připravené koláčové formy (viz vlevo) a pečeme 12 minut. Dáme stranou vychladnout.
  3. Na náplň si dáme nad nádobu s mírně se vařící vodou ohnivzdornou mísu s kousky čokolády a mlékem. Když se čokoláda rozpustí, ručním šlehačem ji jemně promícháme, aby se do ní nedostal vzduch. Necháme zchladnout a občas promícháme, aby se na povrchu netvořil škraloup.
  4. Mezitím si utřeme tvaroh, vanilku a moučkový cukr na krém. Vmícháme polovinu čokoládové směsi a poté jemně vmícháme zbytek. Vlijeme do formy a uhladíme povrch. Necháme alespoň 6 hodin v chladničce
  5. Ostrým nožem opatrně uvolníme odnímatelný prstenec a odstraníme ho. Newyorský tvarohový dort položíme na servírovací talíř a ozdobíme čokoládou nebo čokoládovými hoblinkami.
 

12 Comments

  1. Šárka H says:

    Nevím čím to je, postupovala jsem přesně podle receptu, ale náplň nezatuhla. Už je více než 10 hodin v chladničce a nic. Dávala jsem pozor na přesný poměr ingrediencí. Nezdálo se mi to mléko, ale vzhledem k tomu, že už byl tento recept hodnocen, věřila jsem, že to bude v pořádku. Opravdu jste tento recept zkoušeli, nebo hodnotíte jen obrázek? Jak se Vám to povedlo?

    • valika says:

      To urcite neni pravy cheesecake.. Uz len z nazvu sa da usudit ze tam je syr.. Konkretne mascarpone.. V preklade je to syrovy kolac a tu ziaden syr nieje.. Ja to robim tak ze dam 250 g mascarpone,250g ricotty,250 makkeho tvarohu,200 g kyslej smotany,3 cele vajcia,jedno zltko,250 g praskovy cukor,2 vanilinove cukry a kora z jedneho citrona.. To vsetko ide na krem.. A korpus je klasika… Rozdrvene susienky 250 g vymiesane so 130 g masla.. A tento je uzasny a aj stuhnuty.. Pecie sa na 200 stupnov 12 min a 15 min na 180.. Dobru chut

      • Lukáš says:

        improvizovat v kuchyni nejspis umite, ale anglictina Vam nic asi nerika, přesněji jste asi nikdy nezila v Anglii ci Americe.
        Zadny syr se tam nedava. Cheesecake se to jmenuje proto,ze v anglictine se tvaroh a syr rekne stejne a to cheese. Nez koupim,radeji se ptam obsluhy jestli je to cheese na cake.

  2. Šárka H says:

    Nebylo by spravedlivé, kdybych nedoplnila předchozí komentář.. Po 48 hodinách v lednici cheesecake konečně zatuhl (i když ne tak, jak bych si představovala. Ale snědli jsme ho! :) Chuťově vynikající. Příště však zkusím méně mléka a možná i cukru. Na korpus jsem použila máslové „clubky“, ale vyzkouším obyčejné světlé Bebe sušenky, protože mi to přišlo příliš sladké. Nicméně nakonec vše dobře dopadlo a pochutnali jsme si :)

    • The_ressa says:

      Takže po 48hod opravdu ztuhl a to tak, že šel krájet a držel tvar?
      Já si samozrejmě komenty nepřečetla a udělala vše podle receptu…a po 12hod je to husté, ale pořád tekuté. Říkala sem si, že jediná záchrana bude mrazák a udělat z toho zmrzlinu 😔

  3. Mary says:

    Výborný recept – jen jsem (na základě předchozího komentáře) dala místo 380ml plnotučného mléka 200ml smetany a 100ml mléka a přidala pro více svěží chuť šťávu z jednoho citronu. Směs pak byla dokonalá. Teď se cheesecake chladí a nechám ho tak 48 hod (pro jistotu :-D). Už se těším na to pochutnáníčko…

    • The_ressa says:

      Takže po 48hod opravdu ztuhl a to tak, že šel krájet a držel tvar?
      Já si samozrejmě komenty nepřečetla a udělala vše podle receptu…a po 12hod je to husté, ale pořád tekuté. Říkala sem si, že jediná záchrana bude mrazák a udělat z toho zmrzlinu 😔

  4. Když jsem se do dortu pouštěla, tak jsem měla ze začátku obavy z předchozích komentářů, tak jsem pro jistotu přidala čtyři plátky želatiny a cheesecake přes noc krásně ztuhl. Povedl se a je výborný :)

  5. Lenka says:

    Tak i já udělala tu samou chybu a vyzkoušela recept bez přečtení komentářů… snadli jsme si druhý den výborného pribiňáka… trochu tekutějšího. Na chuť vynikající, ale neztuhl vůbec. Příště rozhodne méně mléka a díky za radu s želatinou.

  6. marsoun cook says:

    Zdravim…no nevim jak vy tady vsichni delate cheescake ale je jasne ze kdyz si koupite slehany tvaroh v krabicce a pridate mleko v takovem mnozstvi tak ta napln neztuhne jak by mela ani kdyby jste ji meli v chladaku 96 hodin!!! Zkuste treba 1 kg tvaroh ve vanicce polotuk, 2 zloutky, cukr moucka podle chuti, zakysana smetana 2 kelimky, 2 lzice hl.mouky. Tuhle smes poradne promichat treba rucnim slehacem,nalit do susenkove formy a zapekat v troube na 160 stupnu cca 25-30 minut.

  7. Róza says:

    Cheescake byl doopravdy výborný!🍰

  8. Katarína says:

    Tiež som mala problem s tuhnutím. Dala som menej čokolády a myslela som ,že v tom je problém. Zahustila som to pudingom.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*