Pravý Americký cheesecake

Pravý Americký cheesecake

Legendární cheesecake se z Ameriky dostal do Evropy relativně nedávno a dnes už na každém rohu najdete nějakou jeho variantu.

Připravili jsme pro Vás recept na ten pravý americký cheesecake.

Recept na pravý americký cheesecake

Ingredience

  • Na korpus
  • Suché keksy (např. bebe)250 g
  • Máslo120 g
  • Na náplň
  • Krémový sýr (např. Philadelphia)600 g
  • Zakysaná smetana200 ml
  • Vejce3 ks
  • Moučkový cukr250 g
  • Citrónová šťáva1,5 lžičky
  • Vanilková esence1,5 lžičky
  • Žloutek1 ks
  • Na potření
  • Zakysaná smetana250 ml
  • Moučkový cukr1 lžíce
  • Citrónová Šťáva2 lžíce

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme sušenkový základ, sušenky dáme do mikrotenového sáčku a rozdrtíme je válečkem. Pak si rozpustíme máslo ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě a smícháme ho s rozdrcenými sušenkami. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme máslem nebo vyložíme papírem na pečení a napěchujeme ji sušenkovou drtí
  2. Alobalem utěsníme formu, aby se nám při pečení nedostala voda z vodní lázně až k dortu5. Smetanový sýr nebo měkký plnotučný tvaroh rozetřeme dohladka (můžeme ručně nebo i v robotu). Přidáme cukr a zase důkladně rozetřeme a tak postupujeme se všemi dalšími ingrediencemi, kromě vajec, které po jedné přidáváme a zapracováváme tak, aby byly všechny dobře spojeny a nevznikaly nám žmolky. Nakonec zamícháme po jednom vejce a samostatný žloutek až nám vznikne docela řídký krém. Do formy s drtí opatrně nalijeme krém a necháme ho pár minut odpočinout
  3. Vyhřejeme troubu na 160 °C a na střední mřížku umístíme nádobu s horkou vodou, do které ponoříme formu obalenou alobalem tak, aby voda sahala asi do poloviny výšky formy. Pečeme cca 30 minut, pak necháme dort vychladnout v otevřené troubě
  4. Uložíme v lednici a necháme nejméně 8 hodin prochladnout. Před podáváním potřeme dort zakysanou smetanou (250 ml) utřenou s lžící moučkového cukru a se dvěma lžícemi citrónové šťávy. Aby byl Pravý americký cheesecake opravdu ten pravý, nazdobíme jej jahodami nebo jahodovým džemem.
 

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*