Cheesecake se šlehačkou

Cheesecake se šlehačkou

Netradiční tvarohový dort, který nadchne především milovníky „krémů“. Doporučujeme vyzkoušet!

Tímto nevšedním dortem určitě zaujmete každého fanouška cheesecaků.

Recept na cheesecake se šlehačkou

Ingredience

  • Na těsto
  • Polohrubá mouka200 g
  • Máslo120 g
  • Cukr70 g
  • Žloutek1 ks
  • Sůlšpetka
  • Nastrouhaná kůra z citrónu1/2 citrónu
  • Na náplň
  • Želatina8 plátků
  • Mléko250 ml
  • Cukr200 g
  • Žloutek4 ks
  • Sůlšpetka
  • Nastrouhaná kůra z citrónu1 citrón
  • Smetana ke šlehání500 ml
  • Tvaroh500 g
  • Práškový cukr1/2 šálku

Postup přípravy

  1. Mouku přesijeme na vál, přidáme k ní na plátky nakrájené máslo, cukr, žloutek, sůl, citronovou kůru a vypracujeme těsto. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do alobalové fólie a dáme na 2 hodiny odpočívat do chladničky. Troubu vyhřejeme na 200°C.
  2. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále dvě placky o průměru 26 cm, přendáme je na plech a pečeme 8 – 10 minut do světlehněda na prostřední příčce trouby. Jeden dortový plát ještě horký nakrájíme na 12 dílů a dohromady s nenakrájeným necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.
  3. Želatinu namočíme do studené vody. Mléko s cukrem, solí, citronovou kůrou a žloutky za stálého míchání přivedeme k varu a dáme stranou. Želatinu vymačkáme, přimícháme do mléka a necháme vychladnout.
    Ušleháme pevnou šlehačku. Když mléko s želatinou začne houstnout, přidáme tvaroh a šlehačku a vše lehce promícháme.
  4. Nenakrájený plát položíme do dortové formy, boční stěny vyložíme pergamenovým papírem a na plát ve formě navršíme tvarohovou náplň, povrch zarovnáme a dort necháme v chladničce ztuhnout.
  5. Dort vyjmeme z formy, odstraníme pergamen a na ztuhlou tvarohovou náplň narovnáme nakrájené dortové díly. Povrch posypeme práškovým cukrem.
  6. Podle chuti můžeme do tvarohu přidat různé ovoce, čerstvé i mražené, jako např. jahody, maliny, třešně, rybíz nebo borůvky. Mražené ovoce musíme nejdříve rozmrazit, čerstvé oprat, osušit, posypat cukrem a nechat chvíli odležet, potom přidat do tvarohového krému.
 

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*